Wel of niet meedoen aan schrijfworkshop

IMG_20191015_142231847

Een tijdje terug las ik in de plaatselijke krant een oproep om mee te doen aan een schrijfworkshop. De workshop was gratis en werd bij mij in de buurt gegeven en was bedoeld voor amateurschrijvers. Met twee boeken en een plek in vier verhalenbundels vind ik niet dat ik nog een amateur ben. Dat is ook de reden dat ik niet ben gegaan. Als ik niet het idee heb er iets te kunnen leren, blijf ik liever thuis.

In het verleden ging ik wel naar dit soort workshops. Het meeste wat dan vertelt wordt, weet ik al. Toch was het niet altijd verspilde moeite. Het waren vaak gezellige uren waarin ik kans zag om mijn werk onder de aandacht te brengen. Maar eerlijk gezegd vind ik niet dat je naar een schrijfworkshop moet gaan als promoten van je eigen werk de enige reden is.

Soms krijg je tijdens zo’n workshop onverwachte, waardevolle informatie. Zo ontdekte ik tijdens een eerdere workshop de verhalenwedstrijd Misverstaand, waaraan ik ook heb meegedaan. Op dit moment is het nog wachten op de uitslag.

Ook hebben deze workshops mij geïnspireerd tot het zelf organiseren ervan. Dus wie weet geef ik in de toekomst mijn eigen schrijfworkshop. Schrijver Annemieke Steur geeft op haar site al een aantal tips over hoe dat te doen.

Categorieën Blogs, Vruchten van de ganzenveerTags , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close